Početna strana

Novosti

Datum 01.07.14
Naslov Nova PDV prijava

Poštovani korisnici,

Od 1. jula ove godine važe dva nova pravilnika koja donose izmene u PDV prijavi i u prijavi poreza po odbitku. Najbitnije novine su da je izmenjena PDV prijava koja se sada može slati isključivo u elektronskom obliku, a takođe je izmenjena i PPP-PD prijava. Wings radi na podršci za ove pravilnike, a već sada možete da koristite nove PDV prijave.

Potrebno je da skinete sa sajta novu verziju i instalirate je kod vas standardnim postupkom. Zatim uđete u bilo koji program, aktivirate komandu F12 i iz ponuđenog menija izaberete opciju “Nove funkcije”. Zadnja stavka u tabeli je “Nova PDV prijava” - pritisnite Enter na ovom redu. Posle kontrolnog pitanja izaberite aktivaciju preko interneta. Tako se aktivira nova PDV prijava.

PDV prijava (Poslovanje/Porezi/Obračun poreza) se generiše na isti način kao i ranije i ima iste podatke, ali je dodato nekoliko novih polja. XML za slanje generišete komandom F8 i tada unosite sve potrebne podatke:

Potrebno je popuniti sva polja i tako se generiše XML u zadatom folderu. Ukoliko želite, možete komandom F5 odštampati PDV prijavu, ali je to samo za vašu evidenciju, jer sada ta prijava postoji samo u elektronskom obliku. Zatim se aktivira portal E-porezi i bira slanje PDV prijave. Koristi se isti postupak kao kod objedinjene naplate, samo se kod izbora prijave izabere “Poreska prijava - porez na dodatu vrednost”:

Ukoliko imate neka pitanja, pozovite našu podršku.

Pozdrav,

Wings



Idi na početak strane