Osnove korišćenja

WingsNet servisi se koriste za slanje i prijem pošiljki preko posebnog servera. Ovde možete naći detaljan opis funkcionisanja:

http://wings.rs/bz/wingsnet

Za svakog korisnika WingsNeta je potrebno registrovati mejl posle čega se dobija šifra za pristup. Mejl će biti verifikovan – korisnik dobija mejl sa linkom koji treba da potvrdi da bi se nalog aktivirao. Korišćenjem mejla i šifre dobijate token koji se kasnije koristi kod pozivanja servisa. Za početak pozovete servis za login:

https://wings.rs/wingsnet2-login/

Kao rezultat dobijate token koji važi 24 časa. Sledeći korak može biti slanje pošiljke. Za to se koristi sledeći servis:

https://wings.rs/shipment-create-batch/

Ovde se na određeni mail adresu šalje pošiljka. Osim osnovne adrese, može se zadati i više dodatnih adresa na koje ide kopija pošiljke. Neophodno je zadati PIB pošiljaoca i primaoca, zatim tip dokumenta:

FAK – fakture
PRO – profakture
NAR – narudžbenice
IOS – IOS

Opciono se može zadati i HTML izgled mejla koji će primalac dobiti. Ako se ne unese, primalac dobija default izgled. Zatim se zadaje niz fajlova. Preporučeno je da se uvek šalje PDF i XML istog dokumenta.

Sada možete pregledati spisak poslatih dokumenata:

https://wings.rs/shipment-search/

Ovde se zadaje mejl korisnika na koga se odnose pošiljke, zatim se može zadati PIB (jer se preko jednog naloga mogu slati i primati podaci od više firmi), zatim tip pošiljke (PRO, FAK…), kao i vremenski interval za koji se traže podaci.

Ostali servisi

provera mejl adresa

Provera statusa pošiljke

Spisak svih raspoloživih servisa sa primerima možete naći na sledećoj adresi:

https://net.wings.rs/docs/api