Poštovani korisnici,

Završena je podrška za nove finansijske izveštaje. Korišćenjem ove podrške možete automatski generisati, pregledati i korigovati propisane izveštaje: bilans stanja, bilans uspeha, izveštaj o ostalom rezultatu, tokovi gotovine, izveštaj na promenama na kapitalu, statistički izveštaj. Podržani su i skraćeni bilans stanja i uspeha za mikro pravna lica i preduzetnike. Posle popunjavanja posebnom komandom se generiše propisani XML fajlovi koji se šalje APR. Izveštaji su usklađeni sa novim pravilima i kontnim planom. Posebno vam skrećemo pažnju na novine:

  • Za svaki AOP se po potrebi može definisati vaša posebna formula za računanje, ukoliko propisana formula ne precizira tačna konta. Na primer, AOP 0015 propisuje da se uzima deo konta 029, kao i AOP 0016. Komandom F10 možete definisati da se na 0015 knjiže na primer konta 02910 + 02911, a na 0016 konto 02912.
  • AOP koji se ne mogu automatski popuniti su označeni posebnom (zelenom) bojom.
  • Ukoliko još niste preknjižili stari kontni plan, novi kontni plan imate u Pregledu kontnog plana/F10.

Da biste počeli sa korišćenjem potrebno je da stavite najnoviju verziju programa i da registrujete modul „Novi bilansi 2021“. Ova izmena će se naplaćivati 40e + PDV.

Više detalja možete naći  na ovom linku:

http://wings.rs/bz/izrada-bilansnih-izvestaja?tip=app

Wings Software