Poštovani korisnici,

Nova fiskalizacija – u finalnoj smo fazi priprema za novu fiskalizaciju, pa uskoro očekujte instalaciju novih modula kod vas. Za novu fiskalizaciju su vam potrebni tzv. ESIR (Elektronski Sistem za Izdavanje Računa) i L-PFR. ESIR će biti deo App-a, sličan po funkcijama staroj MP kasi. Njegova cena je 100e, plaćate ga kao i ostale module jednokratno. L-PFR je Lokalni Procesor Fiskalnih Računa i on služi za fiskalizaciju računa kad server PU nije dostupan. Morate imati najmanje jedan L-PFR na prodajnom mestu. Za ovaj program se plaća pretplata 5e mesečno (najmanje 6 meseci). Da bismo instalaciju završili što brže, molimo vas da pre toga instalirate kupljene štampače i čitače kartica. To je jednostavan postupak i ne bi trebalo da ima problema. Još jednom napominjemo da će izmene biti instalirane samo firmama koje su izmirile sve svoje obaveze prema Wingsu.

Više firmi na jednom cloud nalogu – Primetili smo da neki cloud korisnici ustupaju svoje naloge drugim firmama na korišćenje. App omogućava da se na jednoj instalaciji vodi poslovanje za više firmi, ali nije predviđeno da više firmi istovremeno koristi isti program. Tehnički je to bilo moguće do najnovijih izmena, ali sa uvođenjem e-faktura i nove fiskalizacije, to neće biti moguće. Zato molimo takve korisnike da nam se jave kako bismo im kreirali posebne instalacije i naloge. Oni se mogu opredeliti za jedan od naših Rent ili Rent+ paketa, a naravno mogu i da kupe trajnu licencu za program.

Naplata novih modula rent korisnicimaRent+ korisnici imaju mogućnost korišćenja svih modula App-a pa im modul za ESIR neće biti naplaćivan. Oni će plaćati samo pretplatu za L-PFR. Rent korisnici imaju mogućnost korišćenja osnovnog i još jednog modula po izboru. Ukoliko su već imali uključen dodatni modul, imaju mogućnost da kupe ESIR (100e) ili da pređu na Rent+ pretplatu.

U narednom periodu ćemo biti znatno opterećeniji zbog ovih izmena, pa vas molimo za razumevanje.

Za Wings,

Nenad Batoćanin