VOZILA

Evidencija podataka o svim vozilima. Za svako vozilo se unose osnovni podaci, uključujući podatke o servisiranju i utrošku goriva.

Enter – Servisna kartica vozila. Komandama F2, F3 i F4 se mogu unositi i korigovati podaci o servisiranju. Unosi se datum, kilometraža, oznaka servisa koji je obavio intervenciju, kao i opis same intervencije. Opciono se može uneti i cena servisiranja.

F2 – Upis novog vozila. Unosi se model vozila, registarski broj, broj šasije, motora, datum dokle je vozilo registrovano, datum trajanja osiguranja, datum zakazanog narednog servisa, nosivost, težina, broj tehničkog pregleda, prosečna potrošnja i napomene.

F3 – Brisanje vozila

F4 – Izmena podataka o vozilu.

F5 – Pregled isporuka po vozilima

Shift-F5 – Pregled isporuka po vozilima po vrednostima.

F6 – Evidencija utroška goriva. Potrebno je da se evidentira svaka dopuna goriva tako što se unosi datum, kilometraža, stanje goriva pre sipanja, uneta količina i oznaka tipa goriva (Super, Bezolovni, Gas, …). Komandom F5 se može dobiti izveštaj za zadati period koji računa koliko je vozilo prešlo i kolika je bila potrošnja goriva.

F8 – Evidencija izdatih putnih naloga. Komandama F2, F3 i F4 se otvaraju novi nalozi, a komandom F5 se štampa obrazac putnog naloga. Shift-F5 je ovlašćenje za upravljanje vozilom.