Poštovani korisnici,

Ukoliko ste obveznici nove fiskalizacije onda po zakonu morate imati aktivan i L-PFR (lokalni procesor fiskalnih računa). On služi kao i V-PFR za fiskalizaciju računa i može se ravnopravno koristiti. Njegova prednost je u tome što može da se koristi kad ne radi server PU, pa čak i ako nema interneta. Cloud korisnici ne mogu da koriste program za fiskalizaciju kad nema interneta, ali L-PFR može da im koristi kad ne radi V-PFR servis. Ukoliko vam L-PFR nije funkcionalan ili vam nije instaliran, obavezno nas kontaktirajte.

Kada se L-PFR koristi u kombinaciji sa cloudom, neophodno je da se obezbedi vidljiva javna adresa i podesi preusmeravanje portova na ruteru, što nije uvek jednostavna operacija. Zato smo za cloud korisnike napravili poseban program koji automatski preusmerava pozive sa clouda na lokalni L-PFR. Korišćenje je veoma jednostavno, detalje možete naći ovde.

Korišćenje L-PFR se plaća mesečno 5e po licenci. Do sada je fakturisano korišćenje od 1. maja do 31. oktobra 2022. godine (šest meseci), a sada će biti fakturisano od 1. novembra do 31. decembra (dva meseca). Taj iznos će biti na fakturi za oktobar.

 

Za Wings,

Nenad Batoćanin