Poštovani korisnici,

Dodali smo neke nove opcije u modulu za e-fakture kako bismo olakšali neke svakodnevne operacije.

Dodatni elementi e-faktura. Po zahtevu korisnika čiji kupci zahtevaju upis nekih podataka na fakture, dodali smo nekoliko traženih elemenata kao opcije. To su alternativne šifre, dodatni naziv artikla, GLN broj, broj otpremnice, ime fakturiste, itd. Više detalja možete naći ovde.

Izbor stavki koje su artikli. Kod učitavanja ulazne fakture je potrebno odrediti stavke koje se učitavaju u artikle, a koje idu kao usluge. Program učitava sve stavke koje imaju šifre ili bar-kodove u tekućoj bazi. Ako ne uspeva, stavka bi trebalo da ide u usluge (troškove). Sada se ta selekcija može izmeniti – korisnik može da odredi koje stavke se učitavaju u artikle, koje u usluge. Više detalja se nalazi ovde.

Učitavanje XML i PDF fakture u e-arhivu. Kada se ulazna faktura učita komandom F2 u evidenciju, program automatski upisuje u e-arhivu i odgovarajući XML i PDF. Međutim, ako se ne koristi ova komanda, već se faktura upisuje ručno, onda komandom F6 možete upisati PDF i XML u e-arhivu tekuće ulazne fakture.

Izmenjena komanda za učitavanje JBBK. Komande za učitavanje podataka o e-fakturama i JBBK (Ctrl-F4 i Alt-U) su do sada koristile podatke sa Trezora. Međutim, ispostavilo se da Trezor u nekim slučajevima ima neispravne podatke. Zato sada ove dve komande podatke o JBBK i statusu učitavaju direktno sa SEF-a.

Sistem za e-fakture će po našoj proceni doživeti još dosta izmena u narednom periodu. Uspostavili smo direktnu vezu sa odgovornim osobama u MF i pokušaćemo da utičemo predlozima na poboljšanje sistema.